Publicat!


Hola lectors,
Aquesta és la meva llista de llibres publicats. Espero que us agradin:
La Susanna no s’ha buscat mai cap problema, més aviat sembla que són els problemes els que la busquen a ella; fins i tot ha après a fer-se fonedissa durant les hores de pati. En aquest llibre que ningú no voldria haver d’escriure, la Susanna narra que té uns problemes, en forma de «companys» de classe, que poden esguerrar la felicitat de qualsevol. Per sort, sempre hi ha algú en qui es pot confiar.

Sense ànim de fer cap spoiler, jo només voldria afegir que, aquest “algú en qui es pot confiar” és més d’un... encara que faci molt que no hi sigui.


Editorial Animallibres. Col·lecció L’Isard
Idioma: Català
Format: 13 x 20,5 cm
Pàgines: 144
ISBN: 9788416844562Que dius que què?
 

Editorial Animallibres - Bromera, Octubre 2016
Col·lecció La formiga  
Il·lustrat Mercè Lopez
Entre els millors de 2016 (Revista Faristol, abril 2017)


»Un vespre plujós el meu germà va sortir a llençar les escombraries i va tornar amb una sorpresa: un gos preciós. Li vam posar Tarzan, però des que va arribar a casa, passen fets ben estranys. No se com dir-ho, però em penso que fa coses una mica màgiques. Què no t’ho creus? Deixa’m que t’ho expliqui a veure que en penses tu.

Llegeix-ne un fragment aquí!
Compra'l aquí.
L’arbre que no podia dormir quan mirava les estrelles 

Editorial Animallibres, Octubre 2012
Col·lecció La formiga  

La novel·la, narrada per algú tan seré i pausat com la Quietud del bosc, explica com la vida tranquil·la i, òbviament, immòbil del arbres es veu remoguda el dia que en Socos, un arbre vell i venerable, descobreix que moltes de les històries que sap estan repetides... però.... com sap que sap? i d’on ve el que sap? pot haver-hi coses que no sap? Per això al vespre, mentre tots els habitants del bosc fan pinya per fer-se companyia i somiar plegats, ell no pot dormir i mira els estels preguntant-se que passa més enllà del bosc, riu avall.

Per cert, sapigueu, aquells de vosaltres que sigueu mestres i tinguéssiu interès en treballar-lo a classe  (+- finals de primària), que podeu contactar amb l’editorial info@animallibres.cat  per tal que, si ho creieu oportú, puc venir, com autor, a fer una petita xerrada amb els nens i respondre preguntes sobre el llibre etc... 
Del guix al ratolí
Col·legi Cor de Maria de Mataró
150 anys al servei de la ciutat 1861-2011
Sottovento Singular Books 2012
Documentació, investigació i text  d'Albert Güell i Juanola
Il·lustracions Oriol Massana Valeriano


Del Guix al Ratolí narra la història del Col·legi Cor de Maria de Mataró, fundat el 1861. A la manera d'un diari de viatge, el llibre ens guia pels moments cabdals d'aquesta llarga ruta, on la vocació d'ensenyar i educar nens i nenes ha impulsat l'escola, amb marxa ferma i segura, cap el futur. 
Són 128 pàgines profusament il·lustrades que inclouen alguns triptics, coberta dura, llom de roba i goma elàstic per tancar.

L'ull de Bronze
XXVIIIè Premi Ribera d'Ebre (2010) Cossetania 2011

L’Amat Torrentera és un artista que cerca l’èxit. Però l’exit és una circumstància que no tothom entén igual. L’ull de Bronze narra la duresa del camí que segueix l’artista vers un èxit, del qual n’ignora tot, fins i tot, cas d’existir, l’aparença.
          A les pàgines d’aquesta narració, l’Amat, la Pauline i en Martí, tres individualitats que, malgrat tot, comparteixen l’existència,  trenen, des de les seves particulars accepcions d’art, d’amor i d’èxit una reflexió sobre el poder de l’art sobre l’esser humà.Les delícies de viatjar en família  
Sottovento SB 2009 per a La Sirena

Un viatge per tot el món sense bellugar-se de la taula. Amb delicioses receptes.
Edició no venal. Per a Congelats La Sirena.

Català i Castellà


 
Història d'un paisatge efímer 
Columna Jove (234), 2008

En Toni, en Víctor i la Clara són amics de tota la vida. Sembla que haver triat camins diferents a la universitat els pot distanciar. En Víctor vol ser pintor i, un dia, a un aplec d'artistes coneix un alemany misteriós anomenat Wolfgang que li fa un encarrec molt especial: acabar l'obra d'un jove artista mort a la primera guerra mundial: l'August Macke. 
Aquest encàrrec, apassionant però inquietant, portarà en Víctor i els seus amics des de Mataró fins a Colònia per esbrinar, realment què amaga el Sr. Wolfgang i el seu projecte.


 Pot l'art recrear una vida?
+ info de l'editor 

Fantasmes al Palau! (canti qui pugui!)
il·lustrat Xavier Cussó Edicions del Pirata, 2008
 L'Amadeu Miresi i Fasoldo, mestre de música, s'enfronta al repte de composar una cantata per a la inaguració de la TAC (trobada anual de corals) que té lloc al Palau de la Música Catalana. El que no sap, però, és que disposarà no solament de l'ajut dels seus estimats alumnes de la coral Olla de Grills. sinó també de la bona voluntat d'Euterpe, la musa dels músics, que ha decidit protegir-lo.
I és clar, passa el que passa... instruments que es desafinen sols, una "gran botzinada" un nen tafaner que desapareix misteriosament i deixa unes insòlites pistes, una aula de música que sembla el tren de la bruixa.

L'editor el recomana per a partir de 12 anys. 
Conté glossari de vocabulari. 
Bó per conèixer el contingut d'art del Palau i els mecanismes que poden impulsar la creació artística.
Deliciós i Selvàtic
il·lustrat Iryna Stepanova
Sottovento SB 2008 per a Suma

La manera més divertida de menjar fruita. Cada treball està il·lustrat amb un conte!

Edició no venal per a Supermecats Suma.


 

 La fiebre del Oro  
(Un vagon de aventuras, VV. AA.) 
A buen paso ediciones, 2008 per a Renfe

És un llibre fascinant, en el que 6 autors (Juan Arjona, Daniel Nesquens, Annuska Angulo, Antonio Lozano, Cecilia Eudave i, Albert Güell...) han escrit sengles contes basats en la relació entre grans escriptors i el tren: Agatha Cristie, Jules Verne, Mark Twain.... Jack London.
A "La Fiebre del Oro" il·lustrat per Nicolai Troshinsky, descobrirem com Jack London va coneixer a Buck, el seu estimat gos. Què pot haver-hi més valuós que l'or? 
El llibre té una sobrecoberta molt especial: un cop desplegada és, per una banda un fascinant poster i, per l'altre un joc de taula (tipus l'oca) però que representa un viatge en tren. Les proves estàn referenciades als contes... per superar-lo, cal tenir una bona compressió lectora! El joc el vaig escriure jo i el va il·lustrar meravellosament en Valerio Vidali.
Tot dirigit, animat i  editat per Arianna Squilloni.
Edició no venal. Castellà.


 
Deliciós i Divertit
il·lustrat Iryna Stepanova
Thule ediciones 2007 per a Suma


La manera més divertida de menjar fruita. Cada treball està il·lustrat amb un conte!

Edició no venal per a Supermecats Suma.
 
L'arbre de les set branques
il·lustrat M:Cruz Ugarte
Thule ediciones, 2006 per a Mútua General de Catalunya
Col·lecció Creixem!  


La Martina fa 7 anys i ha sortit a pintar amb el seu avi. Són davant d'un arbre preciós i enorme. L'avi li conta la fascinant història de l'arbre que, segons sembla, no va néixer ni de cap llavor ni de cap esqueix...


Edició bilingüe català-castellà.
Format acordió

Edició no venal

La formula màgica 
il·lustrat Riki Blanco
Thule ediciones 2006 per a Mútua General de Catalunya
 Col·lecció Creixem!

En Pol fa cinc anys. És un nen molt llaminer i  li agrada fer pocions màgiques. Així doncs, la seva mare està disposada a ensenyar-li la fórmula de la felicitat!

Edició bilingüe català-castellà
Format acordió
Edició no venal
+ info de l'editor 

El gust dels colors
Il·lustrat Eisa Riera
Thule ediciones 2006 per a Mútua General de Catalunya
Col·lecció Creixem!
L'Àlex  fá 2 anys. Pares, avis, cosins i amics li fan una gran festa. Li agraden les coses amb molts colors... però: quin gust tenen els colors?


Edició bilingüé català-castellà
Format acordió
Edició no venal
 

 

El cel vist de prop
il·lustrat Bernadette Cuixart
Planeta Oxford, 2006

Una partida d'escacs enfronta en Tomàs i la Kàsprov, la fabulosa màquina jugadora. Però ni en Tomàs ni la seva germana no s'haurien pogut imaginar que aquella partida d'escacs els duria a volar pel cel dins la cistella d'un globus aerostàtic... 

El Sueño de la locomotora Belinda 
il·lustrat Marta Munté

Thule ediciones  2005 per a Renfe


Belinda és la locomotora d'un tren, d'un tren petit, de fira, que sommia en ser una locomotora de veritat. Per fi, un dia coneix a Leocadia, una enorme y potent locomotora.... de veritat!


Edició en catellà, no venal. Format acordió.Altres:
  • Finalista al concurs literari Hiperbreves de Movistar 2008 
  • Contes hiperbreus seleccionat al concurs literari Hiperbreves de Movistar 2009 per a publicar en el recull de de microcontes publicats per l’editorial Bubok